Trys BBC žurnalistai dirbo Rusijos pietiniame Astrachenės mieste, kur juos „per koordinuotą išpuolį užpuolė nenustatyti asmenys“, nurodoma BBC pareiškime.

„Mūsų darbuotojai buvo sunkiai sumušti, jų kameros sudaužytos ir tada paimtos“, – sakoma jame.

BBC atstovas Jamesas Hardy atskirai pridūrė, kad „jie visi laikosi gerai“.

„Operatorius toliau gydomas dėl smegenų sukrėtimo ir kitų sužalojimų“, – pridūrė jis.

Žurnalistams išėjus iš kavinės ir priėjus prie automobilio, jiems kelią pastojo ir užpuolė mažiausiai trys agresyviai nusiteikę asmenys. Per grumtynes BBC operatorius buvo pargriautas ant žemės ir sumuštas, o kamera sudaužyta.

Po šio incidento žurnalistai daugiau nei keturias valandas buvo tardomi vietos policijos nuovadoje. Po apklausos grįžę į automobilį jie pastebėjo, kad sugadinta įrašymo įranga. Be kita ko, pagrindinio kompiuterio kietasis diskas, taip pat kelios atminties kortelės buvo ištrintos.

BBC pareiškė oficialų protestą Rusijai dėl šio incidento ir pareikalavo jį ištirti.

Šis incidentas „akivaizdžiai yra koordinuotas mėginimas atbaidyti akredituotus žurnalistus nuo teisėtų naujienų pranešimų“, – nurodė BBC, paraginusi atlikti išsamų įvykio tyrimą.

Tuo tarpu Astrachanės policijos atstovas Piotras Rusanovas Rusijos naujienų agentūroms sakė, kad pareigūnai pradėjo tyrimą dėl vagystės ir ieško užpuolikų.

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija (ESBO) pasmerkė BBC korespondentų komandos užpuolimą pietiniame Rusijos Astrachanės mieste, skelbia BBC.

ESBO pareigūnė pažymėjo, kad išpuolis – „visiškai nepriimtinas“.

„Tai, kas įvyko, yra aiškus priekabiavimo prie žiniasklaidos laisvės Rusijoje ženklas“, – pareiškė ESBO atstovė spaudos laisvei Dunja Mijatovič.