Tarp sraigtasparnio Mi-8, kuris šeštadienį vakare nukrito į Munozero ežerą Kolos pusiasalyje, keleivių buvo regiono valdžios aukščiausio rango pareigūnai ir verslininkai.

Žvejai rado du gyvus žmones sulaužytomis kojomis, o likę devyni žmonės yra laikomi dingusiais ir baiminamasi, kad jie taip pat žuvo.

Pasak Murmansko regiono pareigūnų, sraigtasparniu skrido vietos valdžios pareigūnai, tarp jų – gubernatoriaus pavaduotojas, ir mineralinių trąšų komponentus gaminančios kompanijos „Apatit“ vadovas ir jo pavaduotojas.

„Įvyko siaubinga tragedija“, – pareiškime sakė kompanijos „FosAgro“, kuri yra tarp pagrindinių fosfatų trąšų gamintojų pasaulyje ir kuri kontroliuoja „Apatit“, generalinis direktorius Andrejus Gurjevas.

Murmansko regiono gubernatoriaus pareigas einanti Marina Kovtun katastrofos aukas pavadino „aukščiausio lygio profesionalais“.

Kol kas rasti septyni lavonai, sakoma Nepaprastųjų situacijų ministerijos pareiškime.

Tarp sudužusio sraigtasparnio keleivių buvo regiono gubernatoriaus pavaduotojas Sergejus Skomorochovas, regiono gamtinių išteklių ir ekologijos ministras ir kiti pareigūnai, nurodė „FosAgro“.

Tyrėjai kaip tikėtinas avarijos priežastis nurodo galimą sraigtasparnio gedimą ir prastą orą.