45-erių Murmansko srities gubernatoriui Andrejui Čibisui atlikta operacija, jo būklė sunki, sakė gydantis gydytojas.

Spėjamas užpuolikas sulaikomas buvo sužeistas saugumo pajėgų, jam taip pat suteikta medicininė pagalba, naktį į penktadienį pranešė Rusijos tyrimų komitetas. Išpuolio aplinkybės tiriamos. Išpuoliai prieš valdžios aparto darbuotojus Rusijoje yra reti.

A. Čibisas, anot tyrėjų, Apatitų mieste Kolos pusiasalyje buvo susitikęs su gyventojais, o tada vienas jų puolė jį peiliu. Siekiant išsiaiškinti nusikaltimo motyvus, apklausti liudininkai.

Gubernatorius buvo peiliu subadytas į pilvą. Rusijoje tai pirmasis tokio pobūdžio išpuolis prieš aukšto rango valdžios pareigūną per daugiau nei dešimtmetį.

Pasak vietos žiniasklaidos, įtariamasis yra 42-ejų geležinkelio darbuotojas, kuris esą teigė, kad vidinis balsas liepė jam pulti gubernatorių.

Gubernatoriaus atstovė valstybinei televizijai sakė, kad A. Čibisas po atakos dar pats nuėjo iki savo automobilio. Jis buvo nuvežtas į ligoninę ir pats apie incidentą pranešė žmonai, kad ją nuramintų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)