„Mes gavome šią informaciją iš Rusijos žiniasklaidos. Oficialaus patvirtinimo iš Rusijos valdžios institucijų neturime. Kol kas aiškinamės situaciją“, - unian.net sakė Ukrainos atstovybės Maskvoje diplomatas.

Ketvirtadienį Rusijos televizijos kanalas NTV pranešė, kad tarp sulaikytųjų yra ir trys „Pravyj sektor“ aktyvistai, jie įtariami rengę diversijas Rusijos teritorijoje.

„Pravyj sektor“ („Dešinysis“ arba „Teisusis sektorius“) iš karto paneigė NTV informaciją apie šios organizacijos ardomąją veiklą Rusijoje.

„Mes negalime komentuoti kiekvieno kliedesio, kurį pareiškia FST (Rusijos federalinė saugumo tarnyba), – sakė „Pravyj sektor“ atstovas Artiomas Skoropadskis. – Mes visuomet šimtu procentų sakėme, kad esame prieš terorizmą ir taikių gyventojų aukas“.

Rusijos kanalas NTV parodė sulaikytus „ukrainiečius“ ir pranešė, kad sulaikytieji rengė teroro aktus kovo 14-16 dienomis septyniuose Rusijos regionuose: Rostovo, Volgogrado, Tverės, Oriolo, Belgorodo srityse, taip pat Kalmukijoje ir Tatarstane.

Taip pat tvirtinta, kad visi 25 sulaikytieji prisipažino gavę atitinkamas instrukcijas iš Ukrainos saugumo tarnybos.

Atseit jiems buvo nurodyta fotografuoti karinės technikos dislokavimo vietas ir judėjimą, ginkluotąsias pajėgas Rusijos pasienio regionuose, užmegzti ryšį su radikaliomis Rusijos struktūromis. Sulaikytieji tardomi, vyksta tyrimas, nurodė NTV.

Ukrainos pirmasis vicepremjeras: pranešimas apie 25 ukrainiečių sulaikymą Rusijoje – eilinė rusų žiniasklaidos klastotė

Ukrainos pirmasis vicepremjeras, ministras Vitalijus Jarema pareiškė, kad informacija apie Rusijoje sulaikytus 25 ukrainiečius, įtariamus rengiant diversiją – eilinė klastotė, skelbia UNIAN. V. Jaremos teigimu, Ukrainos vadovybė iki šiol negavo oficialaus patvirtinimo, kad Rusijos Federacijos teritorijoje buvo sulaikyti ukrainiečiai, praneša „Ukrainskaja pravda“.

„Aš manau, kad tai eilinė klastotė... Jokios oficialios informacijos apie tai mes negavome“, – pasakė V. Jarema. Jis taip pat pridūrė, kad organizacija „Pravyj sektor“ („Dešinysis sektorius“) taip pat paneigė informaciją apie tai, kad Rusijos teisėsaugos pareigūnai sulaikė jų aktyvistus.

Informaciją apie 25 Ukrainos piliečių sulaikymą išplatino Rusijos žiniasklaida.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)