Apnuodijimą nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“ išgyvenęs aršiausias V. Putino kritikas šalyje paragino rengti masines protesto akcijas po to, kai jį, sugrįžusį iš Vokietijos, kur jis buvo gydomas, Maskvos Šeremetjevo oro uoste sulaikė policija.

Šeštadienio protestai, planuojami keliose dešimtyse miestų visoje Rusijoje, manoma, taps išbandymu opozicijai, kuriai teks mobilizuoti savo šalininkus, nepaisant augančio Kremliaus spaudimo kritikams ir koronaviruso pandemijos pavojaus.

Pirmieji protestai vyko Tolimųjų Rytų ir Sibiro miestuose, įskaitant Vladivostoką, Chabarovską ir Čitą, kur susirinko keli tūkstančiai žmonių, teigė A. Navalno rėmėjai.

„OVD Info“, stebinti sulaikymus opozicijos protestų metu, tikino, kad 10-yje miestų iš viso yra sulaikyta apie 50 demonstrantų.

Rusijos valdžia žadėjo griežtą reakciją, o policija pareiškė, kad nesankcionuoti viešieji renginiai bus „nedelsiant numalšinti“.

Maskvoje, kur dažniausiai vyksta didžiausi protestai, protestuotojai ketina susirinkti centrinėje Puškino aikštėje apie 14 val. vietos (15 val. Lietuvos) laiku.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)