Papildyta 13.44: Pranešama, kad aukų skaičius išaugo iki 35.

Papildyta 11.15: Per gaisrą degalinės teritorijoje Rusijos Dagestano respublikoje, naujais duomenimis, žuvo mažiausiai 30 žmonių. Dar 75 asmenys buvo sužeisti, kai kurių jų būklė kritinė, naujienų agentūra RIA citavo Rusijos sveikatos viceministrą Vladimirą Fisenką.

Gaisras pirmadienio vakarą kilo automobilių dirbtuvėse netoli greitkelio Dagestano sostinėje Machačkaloje ir sukėlė sprogimus, kurie persimetė į netoliese esančią degalinę, pranešė institucijos.

Ugniagesiams prireikė daugiau kaip pusketvirtos valandos liepsnoms užgesinti – jos išplito 600 kvadratinių metrų plote, pranešė agentūra TASS, remdamasi Rusijos gelbėjimo tarnyba.

Sprogimas įvyko regiono sostinėje Machačkaloje, esančioje Kaspijos jūros pakrantėje, 21:40 vietos laiku (18:40 GMT).

Per incidentą, kurio priežastis kol kas nėra aiški, buvo sužeista dešimtys žmonių.

Nuotraukose matyti, kad naktinį dangų apšviečia didelis gaisras, o įvykio vietoje – daugybė ugniagesių mašinų.

Ministerija pranešė, kad buvo dislokuota apie 260 pagalbos darbuotojų, taip pat orlaivis, skirtas sunkiai sužeistiesiems evakuoti į Maskvą.

Sprogimas Rusijoje

Rusijos naujienų agentūra „Interfax“ citavo gydytojus, sakiusius, kad tarp žuvusiųjų yra trys vaikai.

Ji pridūrė, kad gaisras išplito 600 kvadratinių metrų plote ir yra tolesnių sprogimų pavojus.

Rusijos laikraščio „Izvestija“ cituotas neįvardytas liudininkas sakė, kad gaisras kilo automobilių aikštelėje priešais degalinę.

„Po sprogimo viskas krito ant galvų. Daugiau nieko nematėme“, – pasakojo liudininkas.

Sprogimas Rusijoje

Sprogimas buvo toks galingas, kad išdaužė netoliese esančių automobilių langus.

Pasak „Izvestija“, gelbėtojams gaisrą jau pavyko užgesinti.

Dagestano Respublika yra viena iš 83 Rusijos Federacijos dalių ir yra piečiausia šalies dalis. Makhačkala yra maždaug 1600 km (1000 mylių) nuo Maskvos.

Sprogimas Rusijoje

Rusijos žiniasklaidos teigimu, Machačkaloje esančios degalinės „Nafta 24“ atstovas sakė, kad priešais degalinę yra automobilių servisas. Pasak jo, būtent ten užsiliepsnojo angarai su salietra. Pranešta, kad įvykio aplinkybėms nustatyti iškelta baudžiamoji byla.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)