Dėl praeitą naktį pliaupusių liūčių iš krantų išsiliejus vienai upei buvo apsemti 600 namų Novomichailovsko mieste, o viename kaimyniniame mieste sutriko elektros tiekimas, nurodė Nepaprastųjų situacijų ministerija.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, anksčiau sulaukdavęs kaltinimų dėl per vangios reakcijos į šalyje įvykstančias nelaimes, paragino pareigūnus imtis visų reikalingų priemonių ir padėti nukentėjusiems.

Tuo tarpu VRM nurodė, kad buvo rasti keturių potvynio aukų kūnai, tačiau nepateikė detalių, kur ir kaip žuvo šie žmonės.

Taip pat buvo evakuota 1 500 gyventojų.

Krasnodaro gubernatoriaus Aleksandro Tkačevo pranešime, paskelbtame regiono administracijos tinklalapyje, teigė, kad žmonės buvo evakuoti laiku ir kad perspėjimo apie stichines nelaimes sistema veikė tvarkingai.

Pareigūnai buvo kritikuojami dėl nepakankamo pasirengimo ir lėtos reakcijos į liepos 7 dieną smogusį staigų potvynį, nuniokojusį Krymsko miestą. Po šios nelaimės keli pareigūnai buvo pašalinti iš postų ir suimti.

Šiame kalnų supamame mieste 57 tūkst. gyventojų buvo netikėtai užklupti jų namus užliejusių smarkių vandens srautų ir beveik neturėjo laiko pasitraukti į saugias vietas.