26 metų D. Trepova buvo sulaikyta po sprogimo, savaitgalį driokstelėjusio kavinėje antrajame Rusijos mieste, žuvo garsus tinklaraštininkas ir Maskvos puolimo Ukrainoje šalininkas Vladlenas Tatarskis. Tyrimų komitetas pareiškė, kad D. Trepova veikė „Ukrainoje įsikūrusių asmenų“ nurodymu ir įvykdė „organizuotos grupės teroro išpuolį“.

Pareiškime sakoma, kad D. Trepova atnešė į kavinę palei Nevos upę netoli istorinio miesto centro statulėlę su sprogmenimis ir įteikė ją tinklaraštininkui, tikrasis jo vardas buvo Maksimas Fominas.

Pirmadienį Tyrimų komitetas ir Nacionalinis kovos su terorizmu komitetas tvirtino, kad įkalinto Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno šalininkai padėjo Ukrainai įvykdyti išpuolį prieš karinį tinklaraštininką, socialiniuose tinkluose turėjusį daugiau nei pusę milijono sekėjų.

Pasak politikos apžvalgininkų, sprogdinimą paranku pasitelkti siekiant pateisinti tolesnį susidorojimą su Maskvos puolimo Ukrainoje kritikais.

Buvęs prezidentas Dmitrijus Medvedevas antradienį „Telegram“ programėlėje apkaltino šalies opoziciją „pradėjus karą“ prieš paprastus rusus ir „žudant tautiečius“. „Teroristus“ reikia „naikinti kaip pasiutusius šunis“, – parašė D. Medvedevas, jis dabar yra Rusijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotojas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją