Apie tai pranešė „RBK-Ukraina“, remdamasis rusų leidiniu „Meduza“.

Socialiniuose tinkluose vis dar platinamoje netikroje žinutėje sakoma, kad „NATO iki dantų apginkluoti Ukrainos kariai ir su Vašingtono sutikimu bei parama įsiveržė į Kursko, Belgorodo ir Briansko“ teritorijas.

Balsas, labai panašus į V. Putino, taip pat skelbė karo padėtį, visuotinę mobilizaciją ir civilių gyventojų evakuaciją iš šių trijų sričių.

„Kursko, Belgorodo, Briansko srityse mano įsakymu įvesta karo padėtis. Taip pat šiandien pasirašysiu įsakymą dėl visuotinės mobilizacijos“, – buvo teigiama kreipimesi.

Kreipimąsi spėjo išgirsti Rostovo, Belgorodo ir Voronežo sričių gyventojai.

Kremliuje pareiškė, kad tokio kreipimosi „tikrai nebuvo“, o į radijo dažnius prasibrovė įsilaužėliai.

„Tai iš tiesų buvo įsilaužimas, – pasak valstybinės agentūros „Ria Novosti“, sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas. – Kontrolė jau atkurta“.

Tiesa, kreipimasis jau pasirodė socialiniuose tinkluose.

Belgorodo srities administracinis centras teigė, kad ši žinutė buvo „deep fake“ klastotė, siekiant „pasėti paniką tarp taikių Belgorodo gyventojų“.

Su Belgorodu besiribojanti Voronežo sritis taip pat perspėjo savo gyventojus dėl „įsilaužimo į radijo transliacijų dažnius“ ir teigė, kad „pagrindo nerimauti nėra“.

Radijo stotis MIR teigė, kad įsilaužimas, kurį pavadino „absoliučia klastote ir provokacija“, truko apie 40 minučių.

Sekmadienį Ukrainos žiniasklaida pranešė, kad ir Kryme buvo įsilaužta į TV kanalų transliaciją ir vietoje įprastų laidų eteryje buvo rodomas Ukrainos gynybos ministerijos vaizdo įrašas apie kontrpuolimą.

Kaip aiškinama, vaizdo įraše kariškiai ragina informacinėje erdvėje tylėti prieš numatomą kontrpuolimą.

Ukraina sekmadienį pareiškė neskelbsianti. apie kontrpuolimo pradžią.

„Planai mėgsta tylą. Pranešimo apie pradžią nebus“, – „Telegram“ užsiminė šalies gynybos viceministrė Hana Maliar.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Strateginės komunikacijos centras teigia, kad Rusija planuoja apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą socialiniuose tinkluose skleisti melagingą informaciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)