Vasario 2 dieną znak.com publikavo Nepilnamečių reikalų komisijos nutarimą, skelbia lenta.ru.

Baiminantis dėl vaiko saugumo, nei moksleivės pavardės, nei miesto, kuriame ji gyvena, pavadinimo leidinys neatskleidė.

2014 metų sausio 16 dieną pasirašytame Nepilnamečių reikalų komisijos nutarime pranešama, jog komisija nusprendė moksleivę įspėti bei įtraukti į įskaitą, kadangi mergaitė „atvirai prisipažino esanti netradicinės seksualinės orientacijos“ ir nuo 2013 metų vasaros „sistemingai skleidė informaciją, kuria siekiama formuoti iškreiptą vaizdą apie socialinį tradicinių ir netradicinių seksualinių santykių lygiavertiškumą“.

Inicijuoti baudžiamąjį procesą dėl pasikėsinimo į lytinį neliečiamumą buvo atsisakyta, nes moksleivė tokių veiksmų neatliko, teigiama dokumente. Iš teksto neaišku, kas reikalavo iškelti jai baudžiamąją bylą.

Dokumente teigiama, kad moksleivė buvo „išaiškinta“ 2013 metų lapkritį atlikus „profilaktinį darbą“. Koks tai darbas, daugiau detalių neatskleidžiama.

Įstatymas, draudžiantis netradicinių seksualinių santykių tarp nepilnamečių propagavimą, buvo priimtas 2013 metų vasarą. Jis sulaukė kritikos iš LGBT bendruomenės, žmogaus teisių aktyvistų ir daugelio Vakarų politikų, kurie apkaltino Rusijos valdžią seksualinių mažumų engimu.