Sprendimas buvo priimtas Rusijos generalinės prokuratūros prašymu, teigiama šalies žiniasklaidos reguliavimo institucijos „Roskomnadzor“ pranešime, kurį citavo agentūros.

Internetinė naujienų paslauga „teikė prieigą prie daugybės publikacijų ir medžiagos, kurioje pateikiama melaginga informacija... apie specialiosios karinės operacijos Ukrainos teritorijoje eigą“, – sakoma pareiškime.

Bendrovė „Google“ „patvirtino, kad kai kuriems žmonėms Rusijoje sunku pasiekti „Google News“ programėlę bei svetainę ir kad tai nėra susiję su jokiomis techninėmis problemomis iš mūsų pusės“, — sakė bendrovės atstovas spaudai.

„Labai stengėmės, kad tokios informacinės paslaugos kaip „News“ būtų prieinamos Rusijos žmonėms kuo ilgiau“, – pridūrė „Google“ atstovas.

Nuo vasario 24 dienos, kai prasidėjo Rusijos invazija Ukrainoje, Rusijos vyriausybė gerokai sugriežtino informacijos kontrolę internete, kuris yra vienas iš paskutinių laisvo žodžio šaltinių šalyje.

Daugelio Rusijos ir užsienio žiniasklaidos priemonių, įskaitant BBC, internetinės paslaugos buvo apribotos, o amerikiečių socialinius tinklus „Facebook“ ir „Instagram“ Maskvos teismas pripažino „ekstremistiniais“. Taip pat buvo apribota prieiga prie „Twitter“.

Praėjusią savaitę „Roskomnadzor“ taip pat apkaltino JAV milžinę „Google“ ir jos vaizdo įrašų platformą „YouTube“ „teroristine“ veikla – tai pirmas žingsnis link galimo blokavimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją