Dabar Serbijos oro linijų bendrovė „Air Serbia“ atšaukė visus skrydžius iš Maskvos į Belgradą. Keleiviai, įsigiję bilietus, pradėjo gauti žinutes apie skrydžių atšaukimus.

Tai pranešė Transporto strategijų centras.

Anksčiau Serbijos oro vežėjas dvigubai padidino tiesioginių skrydžių iš Maskvos į Belgradą skaičių – iki 15 per savaitę.

Serbija nėra Europos Sąjungos (ES) narė ir atsisakė taikyti sankcijas Rusijai, o jos lėktuvai gali laisvai kirsti ES oro erdvę. Dėl to Balkanų šalis rusams tapo vieninteliu atviru Europos oro koridoriumi.

Pasipiktinimo banga dėl šių oro skrydžių nešamo pelno privertė Serbijos prezidentą paskelbti, kad „Air Serbia“ Vakarų sankcijų Rusijai ir Europos bendruomenės spaudimo fone sumažins skrydžių į Rusiją skaičių ir grąžins juos į ankstesnį lygį. Tačiau šis žingsnis taip pat sulaukė kritikos dėl to, kad oro linijos praturtėjo, nepaisant milijonų Ukrainos piliečių kančių.

Trečiadienį, kovo 16 d., Serbijos vežėjo svetainėje jau buvo neįmanoma nusipirkti bilieto į Maskvos reisus.

Primename, kad ES šalims uždarius oro erdvę Rusijos įmonėms ir net asmenims priklausantiems orlaiviams, rusai skraidyti į Europą naudojo daugiausiai valstybinę „Air Serbia“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės