Pasak žinybos vadovo, Estijos ambasada Maskvoje atidžiai stebi situaciją, susijusią su atsitiktinai Rusijos sieną pažeidusių PPA darbuotojų sulaikymu.

„Mūsų ambasada Maskvoje stebi įvykius iš tiek arti, kiek tai įmanoma. Bet iš tikrųjų šią situaciją aiškinasi Policijos ir sienos apsaugos departamentas. Paprastai tai užtrunka porą dienų, ir aš kaip užsienio reikalų ministras dabar nematau priežasčių imtis kokių nors kitų veiksmų, nes bendravimas tęsiamas, ir tai labai svarbu. Mūsų konsulas dar neapsilankė vietoje, tai taip pat užtruks. Viskas priklauso nuo Rusijos atstovų sprendimų“, – teigė Estijos užsienio reikalų ministras.

„Mes labai tikimės, kad artimiausiu metu situacija bus sureguliuota, ir mes susigrąžinsime savo žmones. Juk viskas, kas įvyko pasienyje, buvo žmogiška klaida", – apibendrino M. Tsahkna.

Pranešama, kad ketvirtadienį, birželio 15 d., numatytas Estijos ir Rusijos pasienio tarnybų atstovų susitikimas, kuriame bus tariamasi, ką daryti su sulaikytais pareigūnais.

Oficialiame PPA pranešime teigiama, kad antradienio popietę trys Policijos ir sienos apsaugos departamento logistai buvo nuvykę apžiūrėti pasienio ruožo, kuriame planuojami priežiūros darbai. Du iš jų, 61 ir 57 metų amžiaus vyrai, per klaidą keturračiu įvažiavo į Rusijos teritoriją ir buvo sulaikyti. Estijos pareigūnai nesipriešino, o Rusijos pasieniečiai prieš juos nenaudojo jėgos.

Rusijos institucijos šio incidento kol kas nekomentuoja.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją