Jungtinės Valstijos iš Jordanijos perka ginkluotę už 110 mln. eurų ir perleis Ukrainai. Pirmosios siuntos tikimasi jau labai greitai.

„Cheetah“ skirtos pastebėti taikinius ore, pavyzdžiui, lėktuvus ar sraigtasparnius. Ukraina planuoja juos naudoti dronų naikinimui. Taip priešraketinei gynybai pavyks sutaupyti žymiai brangesnių sprendimų, pavyzdžiui, „Patriot“ ar „Iris-T“.

Ukrainai jau priklauso trisdešimt vokiškų „Gepard“, tačiau trūksta sviedinių. Jordanijai likę 350 tūkst. amunicijos vienetų, kuriuos Nyderlandai šaliai pardavė prieš dešimt metų.

Prieš Ukrainoje Rusijai pradedant karą, Jordanijos karalius Abdulah II buvo vienas iš dažniausių svečių Rusijoje. Nuo 2001 iki 2017 metų jis ten apsilankė net 18 kartų. „Vykstu į Maskvą susitikti su prezidentu Vladimiru Putinu, kurį laikau savo broliu. Būsiu ten kaip artimas jo ir Rusijos draugas“, – 2018 metais prieš devynioliktą vizitą kalbėjo Jordanijos karalius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)