Teisingumo ministerija penktadienį pareiškė, kad D. Muratovas „naudojosi užsienio platformomis, skleisdamas nuomonę, kuria siekiama formuoti neigiamą požiūrį į Rusijos Federacijos užsienio ir vidaus politiką“. Ministerija taip pat apkaltino D. Muratovą kūrus ir platinus kitų „užsienio agentų“ turinį.

Žurnalistas neseniai buvo pastebėtas Rusijoje, kur priklausė gynėjų komandai byloje prieš jo draugą Olegą Orlovą, Rusijos žmogaus teisių organizacijos „Memorial“ kopirmininką. Ši organizacija nuo 2021 m. Rusijoje yra uždrausta.

D. Muratovas yra didžiausio nepriklausomo Rusijos laikraščio „Novaja Gazeta“ vyriausiasis redaktorius ir leidėjas. Nuo 2000 m. buvo nužudyti šeši laikraščio žurnalistai ir darbuotojai, įskaitant reporterę Aną Politkovskają. Liepą buvo užpulta žurnalistė Jelena Milašina, rašiusi apie žmogaus teisių pažeidinėjimą Čečėnijoje.

61-erių D. Muratovas 2021-aisiais už savo drąsią kovą už nuomonės laisvę buvo apdovanotas Nobelio taikos premija.

Rusijos „užsienio agentais“ paskelbti asmenys ir organizacijos turi atskleisti savo finansavimo šaltinius. Be to, jie privalo atitinkamai žymėti visas publikacijas, įskaitant įrašus internete.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją