„Šio žingsnio buvo imtasi, nes su mūsų žurnalistais čia labai blogai elgiamasi“, - Andrejus Kelinas interviu BBC sekmadienį teisino S. Rainsford išsiuntimą. Rusų žurnalistai esą iš Londono buvo išsiųsti vieneriais metas anksčiau. „Mes tikimės, kad situacija keisis“, - sakė A. Kelinas.

S. Rainsford, anot jo, informuota, kad galės grįžti, kai tik valstybinės agentūros TASS žurnalistas gaus vizą. Kalbėdamas apie žinybų S. Rainford metamą kaltinimą, kad jos elgesys buvo priešiškas Rusijai, diplomatas sakė: „Apskritai tai, kas Didžiojoje Britanijoje laikraščiuose rašoma apie Rusiją, yra labai blogai“.

Ilgametė BBC korespondentė S. Rainsford rugpjūtį pranešė, kad jos viza nebuvo atnaujinta ir kad ji išsiunčiama iš šalies. Argumentuota, kad ji kelia riziką nacionaliniam saugumui.

Šis žingsnis buvo interpretuojamas kaip Rusijos institucijų atsakas į Didžiosios Britanijos atsisakymą išduoti licenciją rusų valstybinei stočiai RT. BBC sprendimą pasmerkė kaip išpuolį prieš spaudos laivę ir konstatavo vis labiau priešišką atmosferą užsienio žurnalistų atžvilgiu šalyje.

JK ir Rusijos santykiai daug metų yra įtempti. Londonas, be kita ko, kaltina Kremlių dėl nuodų išpuolio prieš buvusį dvigubą rusų agentą Sergejų Skripalį Solsberyje Anglijoje 2018 metais.

RT yra propagandinė Kremliaus stotis ir todėl ir kitose šalyse susiduria su problemomis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)