Švedija pirmadienį įveikė paskutinę kliūtį jos kelyje tampant 32-ąja aljanso nare, kai Vengrijos parlamentas galiausiai patvirtino šios šalies narystę NATO.

„Rusija imsis atsakomųjų politinių ir karinių-techninių priemonių, kad sumažintų grėsmę savo nacionaliniam saugumui“, – teigiama ambasados įraše platformoje „Telegram“.

Ambasada pridūrė, kad jų „konkretus turinys“ priklausys nuo Švedijos integracijos NATO apimties, „įskaitant galimybę šioje šalyje dislokuoti NATO karius, karinius objektus ir ginkluotę“.

Švedija atsisakė dvejus šimtmečius trukusio karinio neutraliteto, kai, prasidėjus rusų invazijai Ukrainoje, kartu su Suomija pasiprašė priimama į NATO.

„Rinktis nuosavą saugumo politiką – asmeninis Švedijos reikalas. Tuo pat metu šalies įstojimas į Rusijai priešišką karinį aljansą turės neigiamos įtakos stabilumui Šiaurės Europoje ir aplink Baltijos jūroje, kuri vis dar priklauso mums visiems“, – teigiama rusų ambasados įraše.

Ambasada pabrėžė, kad Baltija niekada netaps „NATO ežeru“, kaip ją vadina kai kurie apžvalgininkai. Švedijos narystė reiškia, kad visos aplink Baltijos jūrą išsidėsčiusios šalys, išskyros Rusija, dabar yra NATO narėmis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)