„Ideologiniai požiūriai, ultimatumai, grasinimai – tai kelias į niekur“, – sakė S. Lavrovas, Maskvoje pradėdamas derybas su JK užsienio reikalų sekretore Liz Truss.

S. Lavrovo ir L. Truss derybos yra naujausias diplomatinių susitikimų ratas, kuriuo siekiama sumažinti įtampą dėl Ukrainos.

S. Lavrovas apkaltino Europos ir JAV diplomatus, esą jie vis dažniau naudoja grasinimus ir ultimatumus Rusijai, ir teigė, kad toks požiūris yra nediplomatiškas.

Savo susitikimą su L. Truss – pirmąjį JK užsienio reikalų sekretoriaus vizitą Rusijoje nuo 2017 metų – S. Lavrovas pavadino „beprecedenčiu“.

Jis sakė, kad jei JK nori pagerinti ryšius su Maskva, „mes, žinoma, atsiliepsime“, pridurdamas, kad dvišaliai ryšiai yra „žemiausiame taške pastaraisiais metais“.

Susitikimas Maskvoje vyksta prieš kitą – JK gynybos sekretoriaus Beno Wallace'o ir jo kolegos iš Rusijos Sergejaus Šoigu – susitikimą Maskvoje penktadienį.

Savo įžanginėje kalboje L. Truss sakė, kad JK „negali ignoruoti“ karių telkimo prie Ukrainos sienos arba „bandymo sumenkinti Ukrainos suverenitetą“.

„Yra alternatyvus kelias, diplomatinis kelias, leidžiantis išvengti konfliktų ir kraujo praliejimo, – sakė ji. – Esu čia, norėdama paraginti Rusiją rinktis šį kelią“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)