Toks Maskvos komentaras paskelbtas po to, kai Rusijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad Maskvoje ir keliuose kituose šalies miestuose studentams įteikinėjami šaukimai į kariuomenę.

„Kremliuje kalbų apie kokią nors mobilizacijos bangą nėra“, – žurnalistams tvirtino Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas. Kalbėdamas apie minėtus žiniasklaidos pranešimus, atstovas aiškino nieko nežinantis. „Kokie šaukimai?“ – klausė D. Peskovas.

Rusija jau daugiau kaip metus prieš kaimyninę Ukrainą vykdo plataus masto karą. Siekdama sustiprinti savo Ukrainoje besikaunančias karines pajėgas, Rusija pernai rudenį pradėjo „dalinę“ mobilizaciją, kurios metu į kariuomenę buvo pašaukta šimtai tūkstančių vyrų.

Kremliaus atstovas nurodė, kad šiuo metu vyksta Rusijos šaukimų sistemos modernizavimo ir skaitmenizavimo darbai, esą susiję su „Rusijos piliečių konstitucine pareiga atlikti privalomąją karo tarnybą“.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas praėjusią savaitę patvirtino teisės aktą, numatantį sukurti skaitmeninę šaukimų sistemą, galinčią užkirsti kelią vyrų išvykimui iš šalies. Šio įstatymo priėmimo procesas buvo itin greitas.

Tie asmenys, kurie sulauks elektroninio šaukimo, tačiau nepasirodys kariniame komisariate, negalės pasiimti paskolų, registruoti nekilnojamojo turto ar užsiimti individualia veikla.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją