Apeliacinis teismas nusprendė „palikti galioti“ Maskvos miesto teismo praėjusį mėnesį priimtą nuosprendį, paskelbė teisėjas Viktoras Rogovas.

Rugpjūtį teismas, kurio posėdis buvo surengtas kalėjime prie Maskvos, skyrė jam 19 metų laisvės atėmimo bausmę, kaltindamas jį sukūrus organizaciją, kuri kenkė visuomenės saugumui, nes vykdė „ekstremistinę veiklą“.

A. Navalnui taip pat skirta pusės milijono rublių bauda, apribota laisvė trejus metus po išėjimo iš kalėjimo ir uždrausta 10 metų ką nors publikuoti internete.

Politiko advokatė Olga Michailova sakė, kad apeliacinis teismas šiek tiek pakeitė nuosprendžio tekstą – dabar A. Navalnas jame įvardytas ne kaip „ypač pavojingas recidyvistas“, o tik kaip „pavojingas recidyvistas“. Gynyba ketina apskųsti nuosprendį kasacine tvarka, rašo portalas „Meduza“.

TASS patikslina, kad nuosprendis A. Navalnui įsigaliojo iškart po apeliacinio teismo sprendimo. Tai reiškia, kad jis greitai bus perkeltas į ypatingojo režimo koloniją. Kol kas jis laikomas griežto režimo kolonijoje Nr. 6 Vladimiro srities Melechovo kaime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)