Netrukus po to, kai 2022 m. vasarį Rusija pradėjo invaziją į Ukrainą, Maskva kriminalizavo kariuomenės kritikavimą ir sulaikė tūkstančius karo priešininkų. Naujasis įstatymo projektas, kurį, kaip skelbia valstybinė žiniasklaida, esą palaiko visos didžiosios parlamento frakcijos, pirmadienį bus pateiktas Rusijos parlamento žemiesiems rūmams Valstybės Dūmai, pareiškė pirmininkas Viačeslavas Volodinas.

„Visi tie, kurie bando sunaikinti Rusiją ir ją išduoti, turėtų sulaukti pelnytos bausmės ir savo turtu atlyginti žalą šaliai“, – tinkle „Telegram“ parašė jis.

Pasak V. Volodino, ši priemonė skirta bausti „niekšus“, kurie „pila purvą ant mūsų šalies, karių ir pareigūnų, tarnaujančių specialiojoje karinėje operacijoje“.

Pagal kaltinimus „melagingos informacijos“ apie kariuomenę skleidimu jau gresia didžiausia iki 15 metų laisvės atėmimo bausmė. Valdžios institucijos naudojasi šiais kaltinimais, kad užgniaužtų kitaminčius.

Vadovaujantis šalyje priimtais įstatymais, neoficiali informacija apie Ukrainoje vykdomą puolimą gali būti pripažinta „melaginga“, o už jos skleidimą gali būti baudžiama.

Ketvirtadienį vienam Rusijos žmogaus teisių aktyvistui buvo skirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė, nes teismas pripažino jį kaltu dėl Rusijos kariuomenės „diskreditavimo“ socialiniuose tinkluose paskelbtame komentare.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)