Lenkijos energetikos bendrovė „Orlen“ šeštadienį sakė naujienų agentūrai PAP, kad yra tam pasirengusi, o pristatymai į jos naftos perdirbimo gamyklas bus tęsiami tanklaiviais. „Todėl tiekimų sustabdymas neturės įtakos Lenkijos klientų aprūpinimui bendrovės produktais, įskaitant benziną ir dyzeliną“, – teigė „Orlen“.

Pasak bendrovės, Rusijos nafta tenkino tik apie 10 proc. „Orlen“ poreikių, nes vasario pradžioje bendrovė nusprendė nepratęsti ankstesnės sutarties su Rusijos naftos milžine „Rosneft“. „Orlen“ pridūrė, kad tiekimas buvo vykdomas tik vamzdynu ir jam nebuvo taikomos tarptautinės sankcijos.

„Orlen“ teigia, jog Rusijai pradėjus karą Ukrainoje nustojo pirkti iš Rusijos jūra tiekiamą naftą ir gatavus naftos produktus. Dabar nafta bendrovės naftos perdirbimo gamykloms tiekiama iš Šiaurės jūros, Vakarų Afrikos, Viduržemio jūros, Arabijos ir Meksikos įlankos regionų.

„Orlen“ priminė, kad 2015 m. rusiška nafta sudarė beveik 100 proc. bendrovei tiekiamų naftos produktų. Vienintelė likusi „Orlen“ sutartis su Rusijos naftos tiekėja „Tatneft“ baigiasi 2024 m. pabaigoje. Tačiau importas gali būti sustabdytas anksčiau, jei jam bus taikomos Europos Sąjungos sankcijos, nurodė bendrovė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)