Atitinkamą sprendimą Lietuva, Latvija, Estija ir Lenkija priėmė ketvirtadienį. Šių šalių teigimu, keliavimas po Europos Sąjungą (ES) yra privilegija, o ne žmogaus teisė. Tačiau, kaip pabrėžta, tai neprilygsta visiškam draudimui atvykti, toliau galios teisėtos išimtys.

Reaguodama į šias žinias, Užsienio reikalų ministerija Maskvoje pareiškė, kad Rusija „savo sienų neuždarys“, tačiau imsis atsakomųjų priemonių.

Baltijos šalys ir Lenkija ketvirtadienį priėmė sprendimą nuo rugsėjo 19-osios nebeįleisti Rusijos piliečių su Šengeno vizomis.

Bendru požiūriu grindžiamos nacionalinės laikinosios priemonės turėtų įsigalioti kiekvienoje iš keturių deklaraciją paskelbusių valstybių atskirai, kai bus priimti atitinkami teisės aktai. Lietuvos Vyriausybė trečiadienį pritarė nutarimo dėl nepaprastosios padėties įvedimo teksto projektui, kurį teikia Seimui.

Latvija, Lenkija, Lietuva ir Estija sutarė, kad priemonės nustatomos remiantis bendru siekiu apsaugoti viešąją tvarką ir vidaus saugumą, taip pat užtikrinti mums bendros Šengeno erdvės saugumą.

Pareiškime pabrėžiama, kad šalys ir toliau siekia bendro požiūrio ES lygmeniu ir paprašė Europos Komisijos pasiūlyti atitinkamas priemones dėl vizų ir atvykimo apribojimų, kurias vieningai galėtų įgyvendinti visos Europos Sąjungos valstybės narės ir Šengeno asocijuotosios šalys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)