Pentagonas penktadienį paskelbė naują JAV branduolinio ginklo doktriną, kurioje teigiama, kad bus kuriami mažesni branduoliniai ginklai ir kad jie visų pirma bus skirti Rusijos atgrasymui. Nauji taktiniai atominiai ginklai esą yra atsakas į Rusijos branduolinio ginklų pajėgumų plėtimą. Remiantis naująja doktrina, ligšioliniai branduoliniai ginklai bus pakeisti naujais branduoliniais užtaisais.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos pareiškime teigiama, kad 75 puslapių Pentagono dokumente gausu „antirusiškų klišių“, pradedant „neteisingais kaltinimais agresyviu elgesiu ir visais įmanomais kišimaisis“, baigiant taip pat nepagrįstais kaltinimais dėl ginklų kontrolės susitarimų pažeidinėjimų.

Maskva patikino, kad laikosi visų tarptautinių susitarimų ir kad, nepaisant visko, yra pasirengusi bendradarbiauti su Vašingtonu „stabilių santykių“ ir „strateginio stabilumo išlaikymo“ labui.

Pentagono dokumente reiškiamas JAV vyriausybės susirūpinimas ir dėl branduolinių programų Šiaurės Korėjoje, Irane bei Kinijoje. Tačiau daugiausiai dėmesio vienareikšmiškai skiriama Rusijai.