UNIAN rašo, kaip rusai patys sau sukūrė „problemą“ ir sukėlė masinės psichozės bangą. Rusijos propagandistai rašo, kad V. Zelenskis ragino NATO suduoti „prevencinį branduolinį smūgį“ Rusijai. Šį „pareiškimą“ Ukrainos vadovas esą padarė interviu Lowy institutui Australijoje.

Iš tikrųjų Zelenskis to nesakė. Originali citata skambėjo taip:

„Ką turėtų daryti NATO? – Laukti Rusijos branduolinių smūgių, o paskui sakyti: „Ak, jūs taip, na tai gaudykite patys!“

Kartu rusai šią citatą interpretuoja kaip raginimą NATO suduoti „prevencinį branduolinį smūgį“ Rusijai. Rusijos pareigūnai jau „reaguoja“ į tai.

V. Putino spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad JAV, Jungtinė Karalystė ir ES šalys „turėtų atkreipti ypatingą dėmesį į V. Zelenskio pareiškimą apie prevencinius smūgius Rusijai“. Šios šalys esą „turėtų atsakyti už V. Zelenskio pareiškimus“.

„Zelenskio pareiškimai yra ne kas kita, kaip raginimas pradėti pasaulinį karą su nenuspėjamomis baisiomis pasekmėmis“, – sakė D. Peskovas.

Rusų „branduolinė isterija“ paskatino Zelenskio atstovą spaudai Sergejų Nikiforovą įsikišti ir paaiškinti situaciją.

„Kolegos, su savo branduoline isterija nuėjote kiek per toli ir dabar girdite apie branduolinius smūgius net ten, kur jų nėra. Pirmininkas kalbėjo apie laikotarpį iki vasario 24 d. Tuomet reikėjo imtis prevencinių priemonių, kad Rusija nepradėtų karo. Norėčiau priminti, kad tuo metu buvo kalbama tik apie prevencines sankcijas. Tik teroristinė Rusija gali šantažuoti pasaulį sprogdinimais ir įvairiomis užuominomis apie branduolinio ginklo panaudojimą. Tokių raginimų iš Ukrainos niekada neišgirsite“, – rašė A. Nikiforovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)