„JAV vyriausybės sprendimas skirti ginklų su nusodrintu uranu yra nežmoniškumo ženklas, – „Telegram“ tinkle pareiškė Rusijos ambasadorius Vašingtone. – Akivaizdu, kad Vašingtonas dėl savo idėjos sukelti „strateginį (Rusijos) pralaimėjimą“ yra pasirengęs kovoti ne tik iki paskutinio ukrainiečio, bet ir uždėti kryžių ištisoms kartoms“.

Urano amunicijos naudojimas vertinamas prieštaringai. Priešininkai kritikuoja jos riziką sveikatai dėl kontakto su radioaktyviomis dulkėmis.

Trečiadienį Gynybos departamentas Vašingtone paskelbė apie nusodrinto urano amunicijos tiekimą Ukrainai. Tai yra 120 mm kalibro sviediniai su nusodrintu uranu sausį pažadėtiems „Abrams“ tipo koviniams tankams.

Didžioji Britanija jau pavasarį paskelbė, kad nuo Rusijos agresijos besiginančiai Ukrainai skirs urano amunicijos. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tada pagrasino tokia pat amunicija apginkluoti ir savo pajėgas.

Tarptautinė teisė nedraudžia naudoti urano amunicijos. Nusodrintas uranas yra maždaug 60 proc. mažiau radioaktyvus nei natūralus uranas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)