„Specialios operacijos metu Rusijos federalinė saugumo tarnyba ir policijos pareigūnai sulaikė beveik dvi dešimtis žmonių, kurie įtariami ryšiais su „Islamo valstybe“.

Remiantis pirminiais duomenimis, Maskvoje jie ieškojo ir verbavo naujus teroristinės organizacijos narius“, – žurnalistams sakė pašnekovas iš teisėsaugos institucijų.

„Reuters“ žurnalistams nepavyko susisiekti su Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FST) atstovais, o policijos pareigūnai atsisakė komentuoti operaciją.

Teigiama, kad daugelis sulaikytųjų yra Uzbekijos piliečiai, turėję padirbtus dokumentus ir Turkijos vairuotojų pažymėjimus.

Ši informacija pasirodė netrukus po to, kai „Islamo valstybės“ (IS) grupuotė prisiėmė atsakomybę už sprogdinimą Dagestano regione, per kurį žuvo vienas policijos pareigūnas, du sužeist.

„Buvo susprogdinti du automobiliai, sprogstamojo užtaiso rūšis nenustatyta“, – sakė Dagestano policijos atstovė.

IS grupuotę palaikanti „Amaq“ naujienų agentūra internete paskelbė pranešimą, teigiantį, kad vietinis grupuotės padalinys yra atsakingas už ataką. Agentūra taip pat skelbia, kad sprogimas pražudė 10 pareigūnų, bet agentūra „Reuters“ negalėjo patvirtinti šio skaičiaus.