Balistinių raketų paleidimas buvo Izraelio taikinių išbandymas PRG

Izraelio gynybos ministerija pranešė, kad tai buvo taikinių bandymas PRG sistemai. Bandymus atliko kartu su JAV, informuoja ria.ru.

„(Balistinių raketų) paleidimai, apie kuriuos kalbama, buvo raketos-taikinio „Anchor“ („Inkaras“) išbandymas. Ji (raketa) naudojama patikrinti priešraketinės gynybos sistemą“, – teigė naujienų agentūros pašnekovas.

Naujienų agentūra "Interfax" citavo ministerijos atstovą, kuris sakė, kad objektai buvo pastebėti 10.16 val. Maskvos laiku (9.16 val. Lietuvos laiku).

Juos užfiksavo Armaviro mieste netoli Juodosios jūros esanti skubaus perspėjimo radarų stotis, skirta Irano ir Europos paleistoms raketoms aptikti.

Rusijos naujienų agentūros neskelbia, kas paleido balistinius objektus, ir ar buvo nustatyta jų padaryta žala. Gynybos ministras informavo prezidentą Vladimirą Putiną.

Rusijos gynybos ministerija atsisakė šią informaciją komentuoti. Ministerijos pareigūnas anksčiau kritikavo JAV dėl karinių laivų dislokavimo Viduržemio jūroje netoli Sirijos.

Pentagonas neturi žinių

NATO vyriausioje būstinėje žurnalistus patikino, kad patikrins informaciją, o Pentagono spaudos tarnybos atstovas pranešė, jog žinyba neturi duomenų apie tai, kad prie Viduržemio jūros ketinta paleisti balistines raketas.

Prancūzijos, Italijos gynybos ministerijos pranešė, kad neturi informacijos apie Viduržemio jūros regione paleistas balistines raketas, informuoja newsru.com.

Britai žino, bet nėra susiję

Vieninteliai tokią informaciją patvirtino britai. Jungtinės Karalystės gynybos ministerijos spaudos tarnybos darbuotojas pranešė „ITAR-TASS“, kad Londonas apie tai žino, bet nėra susijęs su raketų paleidimu.

Rusijos ambasada Sirijoje nieko nežinojo apie raketų paleidimą. „Mes sužinojome iš jūsų, – pareiškė diplomatai žurnalistams. – Neturime žinių apie raketų išpuolį ir sprogimus (Damaske).“

Na o šaltiniai Sirijoje tvirtina, kad raketos nukrito į jūrą.

Naujausias žinias apie Siriją skaitykite čia: