Rusijos strateginių raketinių pajėgų atstovas sakė, kad "Topol" raketa pataikė į taikinį nuošaliame Ramiojo vandenyno Kamčatkos pusiasalyje. Jūrų laivyno atstovas sakė, kad atominis povandeninis laivas Šiaurės jūroje taip pat paleido raketą, pataikydamas į taikinį Kamčatkoje. Abi balistinės raketos nuskriejo maždaug 8 kilometrų nuotolį iš Rusijos šiaurės vakarų į Tolimuosius Rytus.

Raketos buvo paleistos praėjus vos 2 dienoms po to, kai Rusijos lėktuvai, tarp jų ir branduolinį ginklą galintys nešti bombonešiai, be išankstinio perspėjimo surengė pratybas prie Japonijos ir Norvegijos.

Bandymai vyko Maskvai ir Vašingtonui viešai aiškinantis dėl ginklavimosi varžybų ir JAV priešraketinės gynybos planų, kurių neketina atsisakyti ir naujoji prezidento Džordžo V.Bušo (George W.Bush) administracija.

Trečiadienį naujasis Dž.V.Bušo (George W.Bush) gynybos sekretorius Donaldas Ramsfeldas (Donald Rumsfeld) pareiškė, kad Rusija sudaro "dalį problemos" platinant branduolines technologijas, todėl Vašingtonas savo nacionalinės priešraketinės gynybos skydu ketina sukurti atsvarą.

Maskva pasipiktino D.Ramsfeldo (Donald Rumsfeld) kalba ir pareiškė, jog laikosi savo įsipareigojimų neplatinti branduolinių technologijų.