„FKTBT pateikė užklausą DGA (Prancūzijos gynybos ministerijai priklausančiai institucijai, atsakingai už ginklų tiekimą į užsienį), siekdama gauti oficialų atsakymą į šį klausimą“, – informavo šaltinis iš FKTBT.

Kaip praneša tvrain.ru, šaltinis patikino, kad Rusijai būtina gauti oficialų raštišką atsakymą tam, kad ji galėtų imtis tolimesnių veiksmų.

Jo teigimu, Rusija negali vadovautis žodinėmis politikų formuluotėmis, net jei jas pateikia šalies prezidentas.

DELFI primena, kad sausio pradžioje Prancūzijos gynybos ministras pareiškė, kad Prancūzija Rusijos užsakytus du karo laivus perduos tik tada, kai bus konkrečių tvirtos taikos Ukrainoje ženklų.

Vakarai kaltina Rusiją separatistų Ukrainos rytuose palaikymu ir ginklavimu, nors Maskva tai neigia.

Europos Sąjungai ir Jungtinėms Amerikos Valstijoms paskelbus Rusijai sankcijas, Prancūzijai tapo sudėtinga vykdyti savo įsipareigojimą dėl 1,2 mlrd. eurų sutarties pateikti du „Mistral“ klasės karo laivus Rusijai – nors sutartis buvo pasirašyta dar gerokai iki krizės.

„Turi būti paliaubų procesas, kurio būtų laikomasi, ir politinių gairių, kurios vestų taikos ir ramybės sugrąžinimo link“, – sakė Jeanas-Yves Le Drianas radijui „Europe 1“.

„Matau daromas pastangas, tačiau kadangi jos nėra nei akivaizdžios, nei įrodomos, mes negalime priimti sprendimo“, – pridūrė ministras.

Sutartis tarp prancūzų bendrovės DCNS ir Rusijos „Rosoboroneksport“ dėl dviejų „Mistral“ klasės sraigtasparnešių pristatymo Rusijai buvo pasirašyta 2011 metais. Pirmąjį laivą buvo numatyta pateikti Rusijos laivynui 2014 metų pabaigoje.

Paryžius lapkričio pabaigoje pareiškė, kad pirmojo karo laivo pateikimas Rusijai stabdomas „iki kito pranešimo“.

Šiuo metu du šio tipo laivai – „Vladivostok“ ir „Sevastopol“ yra Sen Nazero uoste Prancūzijoje.