FSB vidaus žvalgybos agentūra savo pranešime nurodė, kad atliko kratas ir tyrimus prieš „106 Ukrainos neonacių jaunimo grupės MKU rėmėjus“. FSB nurodė, kad MKU įkūrė Ukrainos pilietis Jegoras Krasnovas, ir teigė, kad jis „veikia globojamas Ukrainos saugumo tarnybų“.

J. Krasnovas nurodė MKU šalininkams „vykdyti teroro aktus ir masines žudynes“, tvirtino FSB ir pridūrė, kad per reidus agentai konfiskavo pistoletus, šautuvus, kulkosvaidžius ir ašarines dujas.

Šiemet FSB surengė keletą reidų prieš MKU grupę ir sulaikė apie 60 žmonių, pirmadienį pranešė Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS.

FSB pranešimas pasirodė po mažiau nei dviejų savaičių, kai saugumo tarnyba pranešė sulaikiusi tris Ukrainos šnipus, tarp jų vieną, tariamai planavusį sprogdinimą. Tuo metu Ukrainos SBU saugumo tarnyba paneigė šį incidentą, sakydama, kad tai „suklastotas“ kaltinimas, „hibridinio karo“ dalis.

Pirmadienį SBU pranešime naujienų agentūrai AFP nurodė, kad naujausias FSB pranešimas yra „koordinuotos informacinės kampanijos“ prieš Ukrainą dalis.

Atskirai vienas Ukrainos teisėsaugos pareigūnas, pageidavęs likti anonimiškas, sakė AFP, kad MKU Ukrainoje egzistuoja, bet „nebėra aktyvi“. Pareigūnas teigė, kad 2020 metų sausį J. Krasnovas buvo suimtas, vyksta tyrimas dėl virtinės ginkluotų išpuolių bei pasikėsinimo nužudyti dėl rasinės, tautinės ir religinės netolerancijos. Nors po J. Krasnovo arešto organizacija sustabdė savo veiklą, neseniai ji pradėjo verbuoti naujus narius, pridūrė pareigūnas.

Nuo 2014-ųjų, kai Maskva aneksavo Krymo pusiasalį, Ukraina yra įvelta į rusenantį konfliktą su prorusiškais separatistais. Rusija prie Ukrainos yra sutelkusi maždaug 100 tūkst. karių, o tai kelia naujų baimių dėl galimos invazijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)