Tyrimų komitetas, be kitų, įvardijo įmonę, kurioje yra dirbęs JAV prezidento Joe Bideno sūnus Hunteris Bidenas.

Komitetas pareiškė tiriantis milijonų dolerių „šaltinius ir srautus“ bei „tam tikrų asmenų iš Vakarų šalių valdžios institucijų bei viešų komercinių organizacijų“ įsitraukimą. Tyrimas apima ir Ukrainos dujų bendrovę „Burisma“, kurios Stebėtojų tarybai anksčiau priklausė Hunteris Bidenas.

„Nustatyta, kad finansinės lėšos, kurios pastaraisiais metais gautos per Ukrainoje veikiančias komercines organizacijas, įskaitant naftos ir dujų bendrovę „Burisma Holding“, buvo panaudotos vykdant teroristinius nusikaltimus Rusijoje“, – pareiškė komitetas. Tyrimo tikslas esą yra nustatyti „ryšius tarp tiesioginių teroristinių išpuolių vykdytojų ir jų užsienio užsakovų, organizacijų ir rėmėjų“.

Maskva kaltina Vakarus ir Ukrainą sąsajomis su išpuoliu prieš koncertų salę Rusijoje praėjusį mėnesį, per kurį žuvo 144 žmonės. Atsakomybę už ataką prisiėmė „Islamo valstybė“ (IS). JAV atstovai teigia iš anksto įspėję Maskvą apie planuojamą išpuolį.

Prieš lapkritį vyksiančius JAV prezidento rinkimus opozicijoje esantys respublikonai mėgina pakenkti demokratui J. Bidenui, kaltindami, kad jis padėjo savo sūnui, anksčiau turėjusiam verslo ryšių Ukrainoje. Tėvas ir sūnus tikina nedarę nieko neteisėto. Vasarį buvo suimtas buvęs JAV Federalinio tyrimų biuro (FTB) informatorius, išsigalvojęs kaltinimus korupcija J. Bideno šeimai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)