P. Verzilovo – į „užsienio agentų“ sąrašą įtraukto nepriklausomo tinklapio „Mediazona“ leidėjo – vardas atsirado Vidaus reikalų ministerijos ieškomų asmenų sąraše.

Duomenų bazėje nurodoma, kad jis „ieškomas dėl baudžiamojo kodekso straipsnio“, bet nepatikslinama, dėl kurio.

Šio Kremliaus kritiko advokatas Leonidas Solovjovas naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė, kad teisėsauga siekia sulaikyti jo klientą dėl įtariamo Kanados pilietybės slėpimo.

Pernai liepą sunkius nusikaltimus nagrinėjantis Tyrimų komitetas apkaltino P. Verzilovą tinkamai neatskleidus turimos antros pilietybės.

Pasak advokato, „Pussy Riot“ narys laikosi pozicijos, kad jo turimas Kanados pasas yra gerai žinomas faktas ir kad jis niekada to neslėpė.

Gynyba prašė nutraukti šią bylą dėl veikos mažareikšmiškumo.

Tyrėjų duomenimis, P. Verzilovas „nepranešė kompetentingoms institucijoms, įgaliotoms vykdyti kontrolės ir priežiūros funkcijas migracijos srityje, apie turimą užsienio valstybės – Kanados – pilietybę“, įgytą „ne vėliau 2014 metų gruodžio“.

Tyrimų komitetas nurodė, kad Kanados pasas pas jį buvo rastas per kratą, atliktą nagrinėjant bylą dėl 2019 metais vykusių antivyriausybinių protestų.

Jeigu P. Verzilovas būtų pripažintas kaltu dėl šio nusižengimo, jam galėtų būti skirta bauda arba iki 400 val. viešųjų darbų.

P. Verzilovas, taip pat „Mediazona“ vyriausiasis redaktorius Sergejus Smirnovas, į „užsienio agentų“ sąrašą buvo įtraukti rugsėjį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją