Rusijos žiniasklaidos pranešimuose cituojamas atitinkamas įrašas Teisingumo ministerijos interneto svetainėje.

RFE/RL, privati ne pelno siekianti organizacija, finansuojama JAV Kongreso, iš savo bazės Prahoje transliuoja radijo programą rusų kalba „Radio Svoboda“ ir televizijos kanalą „Current Time“.

„Šis bandymas mus užgniaužti tik privers RFE/RL dar labiau stengtis, kad Rusijos žmonėms būtų pateikiama laisva ir nepriklausoma žurnalistika“, – sakė RFE/RL prezidentas Stephenas Capusas pareiškime, kurį citavo transliuotojas.

Rusijoje asmenims, bendradarbiaujantiems su „nepageidaujamomis“ organizacijomis, gresia didelės baudos ir net įkalinimas.

Anksčiau Kremlius RFE/RL buvo paskelbęs „užsienio agentu“ – tokia etiketė uždedama asmenims, žiniasklaidos priemonėms ir organizacijoms, gaunančioms finansavimą iš užsienio.

RFE/RL žurnalistė Alsu Kurmaševa, turinti dvigubą Rusijos ir JAV pilietybę, šiuo metu Rusijoje yra suimta iki teismo ir, be kita ko, kaltinama tuo, kad neužsiregistravo kaip „užsienio agentė“.

„Laisvosios Europos radijas“ buvo įkurtas 1949 metais šaltojo karo įkarštyje ir dešimtmečius transliavo iš Miuncheno. 1995 metais tuometinio Čekijos prezidento Vaclavo Havelo kvietimu radijo stotis persikėlė į Prahą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją