Amerikiečių laikraštis „The Wall Street Journal“ (WSJ), remdamasis neįvardytais Vakarų pareigūnais, pranešė, kad gali būti sudarytas „daugiašalis susitarimas“ dėl galimybės apsikeisti Vakarų šalyse sulaikytais rusais ir Rusijoje laikomais vakariečiais, taip pat kalinamais disidentais.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova šią WSJ paskelbtą informaciją pavadino „spekuliacijomis“.

A. Navalnas, kuris jau daug metų aršiai kritikuoja Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, šiuo metu atlieka 19 metų laisvės atėmimo bausmę.

WSJ skelbė, kad Maskva galimai yra suinteresuota susigrąžinti Vadimą Krasikovą, kuris Vokietijoje buvo nuteistas už čečėnų sukilimo lyderio Zemlichano Changošvilio nužudymą viename Berlyno parke. Laikraščio duomenimis, Maskva apie V. Krasikovą užsiminė derybose dėl apsikeitimo kaliniais, o jis esą yra svarbus JAV pastangoms užtikrinti, jog būtų paleisti Rusijoje laikomi amerikiečiai, įskaitant WSJ žurnalistą Evaną Gershkovichą ir buvusį jūrų pėstininką Paulą Whelaną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją