Televizijos laidų vedėja ir Čiubaisų šeimos draugė Ksenija Sobčiak platformoje „Telegram“ pranešė, kad kalbėjosi su jo žmona Avdotija. Anot jos, A. Čiubaisas sega Guillaino-Barre (GBS) sindromu. K. Sobčiak nenurodė, kurioje ligoninėje jis gydomas.

Susirgus GBS organizmo imuninė sistema pažeidžia nervines ląsteles ir nulemia raumenų silpnumą ar – sunkiausiais ligos atvejais – paralyžių.

K. Sobčiak citavo A. Čiubaiso žodžius, kad jo būklė yra „vidutinio sunkumo, stabili“.

Nors A. Čiubaisas nenurodė savo atsistatydinimo kovo mėnesį priežasties, buvo manoma, kad jis pasitraukė, nes nepritarė invazijai į Ukrainą.

A. Čiubaisas buvo aukščiausias ir virtinės pareigūnų, atsistatydinusių, kai V. Putinas vasario 24 dieną pasiuntė savo kariuomenę į Ukrainą.

Iki atsistatydinimo A. Čiubaisas buvo V. Putino pasiuntinys tarptautinėse organizacijose tvaraus vystymosi klausimais. Rusijoje jis gerai žinomas veikėjas, nes nuo 10-o dešimtmečio pradžios ėjo aukštas pareigas, kai Boriso Jelcino vadovavimo metu prižiūrėjo privatizaciją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją