Darbus uoste pavyko užfiksuoti iš oro. Filmuotoje medžiagoje matyti intensyvus statybinės technikos judėjimas.

Taip pat pranešama, kad naujasis Rusijos karinis uostas gali pradėti savo veiklą jau šįmet. Pasak kartvelų judėjimo prieš okupaciją atstovų, RF nori įtraukti šalį į karą, nes Ukrainos kariškių dronai ar raketos gali atakuoti priešo laivus Očamčiroje.

„Rusai dirba, palei visą perimetrą juda statybinė technika, vyksta gana aktyvus uosto įrengimo procesas. Aišku, kad Rusija bandys įvelti Sakartvelą į karą. Todėl nereikia stebėtis, kad Ukrainos jūriniai bepiločiai ar raketos pasieks Rusijos laivus Očamčiros uoste“, – pažymi aktyvistai.

Savo ruožtu judėjimo „Už Abchaziją“ lyderis Nukris Nodija pažymėjo, kad Sakartvelo vyriausybė šiuo klausimu turi kreiptis į tarptautinius partnerius.

"Šis uostas tikrai gali būti panaudotas prieš Ukrainą ir tapti Ukrainos taikiniu. Rusijos veiksmais siekiama destabilizuoti regioną. Mūsų vyriausybė turi įtraukti į procesą visus tarptautinius partnerius“, – perspėjo jis.

Očamčiros miestas yra Abchazijoje, kurią Rusija okupavo 2008 metais. Jau 2009 metų sausio 26 d. Rusijos karinių jūrų pajėgų vyriausiasis štabas paskelbė, kad 2009 metais Očamčiros uoste bus įkurtas Juodosios jūros laivyno laivų bazavimo punktas.

Kaip rašė UNIAN, Sakartvelas pasmerkė vadinamųjų Rusijos prezidento rinkimų organizavimą okupuotose Abchazijoje ir Pietų Osetijoje. Šalies Užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad tai dar vienas žingsnis prieš Sakartvelo suverenitetą ir teritorinį vientisumą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją