Investicijų bendrovės "Hermitage Capital", kuri anksčiau buvo didžiausia investuotoja Rusijos akcijų rinkoje, vadovas Williamas Browderis yra teisiamas už akių, o buvęs "Hermitage Capital" teisininkas S. Magnickis, kuris 2009 metais mirė Rusijos kalėjime, yra teisiamas po mirties.

W. Browderis po S. Magnickio mirties aktyviai dalyvavo tarptautinėje kampanijoje, kurios tikslas - atskleisti korupciją ir žmogaus teisių pažeidimus Rusijoje. W. Browderis atsisakė dalyvauti teisme Rusijoje ir samdyti advokatus, teigdamas, kad teismas yra politiškai motyvuotas.

Teismas verdiktą turėtų skelbti kitą savaitę. Prokurorai prašė W. Browderiui skirti devynerių metų laisvės atėmimo bausmę ir paskelbus verdiktą nutraukti bylą prieš S. Magnickį, nes jis miręs. Jei teismas W. Browderiui skirs bausmę, Rusija turės mažai šansų jį įkalinti. Tarptautinė policijos organizacija Interpolas atsisakė įtraukti jį į savo ieškomų asmenų sąrašą, teigdamas, kad jo byla yra "daugiausia politinio pobūdžio".

S. Magnickis dirbo "Hermitage Capital" ir tyrė 230 mln. JAV dolerių vertės mokesčių sukčiavimą Rusijoje. 2008 metais jis paskelbė, kad į sukčiavimą buvo įsivėlę Rusijos politikai, ir netrukus buvo suimtas. Mažiau nei po metų jis mirė kalėjime. Manoma, kad S. Magnickis buvo mirtinai sumuštas.