Tačiau ar tai tikrai įvyks? Pinigų nusavinimo skeptikai baksnoja į tarptautinę teisę, o šalininkai aiškina, kad Vakarams tiesiog trūksta politinės valios. 

JAV prezidento Joe Baideno administracija prieš savaitę parėmė teisės aktus, kurie leistų areštuoti dalį iš 300 mlrd. dolerių vertės įšaldyto Rusijos turto, kad būtų galima sumokėti už Ukrainos atstatymą. Teigiama, kad šis „įstatymo projektas suteiktų įgaliojimus, reikalingus vykdomajai valdžiai konfiskuoti Rusijos suverenų turtą Ukrainos naudai“. 

Tiesa, tokie skambūs pareiškimai gali būti susiję ir su tuo, kad Jungtinės Valstijos šiuo metu jau gyvena rinkiminėmis nuotaikomis, o dabartinis prezidentas kritikuojamas dėl nesugebėjimo pasiekti kompromisą Kongrese dėl karinės paramos paketo Ukrainai patvirtinimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)