Po šio teismo sprendimo Vokietija išsiuntė du Rusijos diplomatus, tuo sukeldama Rusijos pareigūnų protestų bangą.

Tačiau prezidento Vladimiro Putino atstovas ketvirtadienį išreiškė viltį, kad šis ginčas neturės įtakos Kremliaus santykiams su naujuoju Vokietijos lyderiu Olafu Scholzu.

Berlyno teismas trečiadienį pripažino Vadimą Krasikovą, kitaip – Vadimą Sokolovą, kaltu dėl 40 metų čečėnų kilmės Sakartvelo piliečio Tornikės Kavtarašvilio nužudymo Berlyno Tyrgarteno rajone 2019-ųjų rugpjūčio 23 dieną.

Teismas taip pat nutarė, kad šį nužudymą užsakė Rusija, nes jis buvo priešiškas Kremliui.

„Mes kategoriškai nesutinkame su šia išvada“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

„Manome, kad tai jokiais būdais neturėtų turėti įtakos perspektyvoms užmegzti dialogą tarp prezidento V. Putino ir naujojo Vokietijos kanclerio“, – kalbėjo jis.

Šis incidentas gali padidinti diplomatinę įtampą Vokietijos naujosios vyriausybės, žadėjusios užimti griežtesnę poziciją Maskvos atžvilgiu, santykiuose su Rusija

Anksčiau ketvirtadienį Rusijos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad Maskva yra „giliai nusivylusi“ dėl Vokietijos sprendimo išsiųsti du Rusijos diplomatus, ir pažadėjo imtis atsakomųjų priemonių.

„Berlyne neturėtų kilti jokių abejonių, kad Rusija imsis atsakomųjų priemonių“, – sakoma ministerijos pranešime.

Vokietija ir anksčiau išsiuntė du Rusijos diplomatus netrukus po žmogžudystės, protestuodama prieš Maskvos atsisakymą bendradarbiauti atliekant tyrimą.

Rusija neigė esanti kaip nors susijusi su šiuo nužudymu ir taip pat atsakė diplomatų išsiuntimu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)