Kol kas Rusija nesuteikė saugumo garantijų Jungtinių Tautų (JT) komandai, kad ji Chersono srityje galėtų persikelti į okupuotą kairįjį Dnipro krantą ir suteikti pagalbą nukentėjusiesiems nuo potvynio, sukelto sprogus Kachovkos hidroelektrinės užtvankai.

Tai sakoma JT humanitarinės pagalbos koordinatorės Ukrainoje Denise Brown pareiškime, pranešė „Ukrinform“.

JT bendradarbiauja su Ukrainos ir Rusijos Federacijos vyriausybėmis, kad užsitikrintų prieigą prie visų civilių, nukentėjusių per „niokojantį Kachovkos užtvankos sunaikinimą“, sakoma pareiškime.

„Turime parengtus laivus, personalą ir reikmenis. Tačiau Rusijos Federacija dar nesuteikė saugumo garantijų, kurių mums reikia norint kirsti fronto liniją į kairįjį Dnipro upės krantą, kad būtų galima pasiekti ir Oleškus“, – pabrėžė D. Brown.

Koordinatorė paaiškino, kad šios garantijos būtinos komandos saugumui ir siekiant išvengti papildomos rizikos žmonėms, kuriems organizacija ketina padėti. Ji pridūrė, kad JT toliau teiks pagalbą Ukrainos kontroliuojamose teritorijose.

Kaip pranešė „Ukrinform“, Rusijos kariuomenė susprogdino Kachovkos HE užtvanką birželio 6-osios naktį. Chersono srityje potvynio paveiktose teritorijose vyksta gelbėjimo ir evakuacijos operacijos. Ypač sudėtinga padėtis laikinai okupuotoje srities teritorijoje, ten įsibrovėliai iš Rusijos neteikia jokios pagalbos Ukrainos piliečiams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją