„Mes turėjome leidimą skristi virš Rusijos teritorijos, mums taip pat buvo pažadėtas leidimas nutūpti. Bet situacija pakrypo kita linkme“, – sakė ministrė. Todėl Bundesvero lėktuvas, išskridęs iš Kinijos šeštadienio naktį, atliko tarpinį nutūpimą Helsinkyje, kur dabar papildo degalų atsargas. Be to, Suomijos sostinėje bus pakeista orlaivio įgula.

Anot A. Kramp-Karrenbauer, Rusijos pareigūnai aiškino, jog tarpinis nutūpimas neįmanomas „dėl nepakankamo Maskvos oro uosto pralaidumo“. „Mes tai neabejotinai kitą savaitę aptarsime su Vokietijos URM“, – pridūrė ministrė.

Laikraščio „Bild“ duomenimis, lėktuve A310 yra 144 keleiviai – 108 vokiečiai, 34 Kinijos piliečiai ir po vieną Bulgarijos ir JAV pilietį. Jis turi šeštadienį nusileisti Frankfurte prie Maino.

Kinija praėjusių metų gruodžio 31 dieną pranešė Pasaulio sveikatos organizacijai apie nežinomo tipo pneumonijos protrūkį Uhane – dideliame prekybos ir pramonės centre, kuriame gyvena daugiau kaip 11 milijonų žmonių. Ligos sukėlėjas – koronavirusas 2019-nCoV – buvo nustatytas sausio 7 d. Be Kinijos, jis jau aptiktas 23-ose šalyse. Pasaulio sveikatos organizacija pneumonijos protrūkį Kinijoje pripažino tarptautine nepaprastąja situacija.