Tai trečiadienį pranešė „Ukrinform“, remdamasi portalu „NewsMaker“.

Moldovos URM patvirtino, kad spalio 3 d. Rusijos užsienio reikalų ministerija iškvietė Moldovos ambasadorių Maskvoje Lilianą Darii.

Diplomatas buvo informuotas apie Rusijos valdžios sprendimą neleisti įvažiuoti į šalies teritoriją Moldovos Televizijos ir radijo tarybos vadovei Lilianai Vițu ir žurnalistui Michailui Sirkeliui.

„Šis sprendimas – mūsų šaliai priešiškos politikos dalis. Nepaisydama Maskvos sprendimų, Moldova ir toliau aktyviai priešinasi destabilizuojantiems veiksmams, hibridinėms atakoms ir dezinformacijai", – pareiškė Moldovos užsienio reikalų ministerijos spaudos tarnybos vadovas Igoris Zacharovas.

Pažymima, kad M. Sirkelis yra Komrate, Gagaūzijos administraciniame centre, veikiančio portalo „Nokta“ įkūrėjas ir administratorius.

Rusijos URM pranešė, kad „Moldovos ambasadoriui buvo pareikštas griežtas protestas dėl politiškai motyvuoto rusakalbės žiniasklaidos persekiojimo Moldovoje, kurio dar viena apraiška buvo sprendimas išsiųsti iš šalies naujienų agentūros „Sputnik Moldova“ vadovą Vitalijų Denisovą“.

Reaguodama į tai Maskva uždraudė atvykti keliems asmenims, kurie „tiesiogiai susiję su žodžio laisvės ir Rusijos žurnalistų teisių ribojimu Moldovoje, taip pat antirusiškų nuotaikų kurstymu“, – pažymėjo Rusijos diplomatijos žinyba.

Kaip jau buvo pranešta, „Sputnik Moldova“ vadovas V. Denisovas, kuris rugsėjo 13 d. buvo išsiųstas iš Moldovos, įtarus jį kišimusi į šalies vidaus reikalus, yra kadrinis Rusijos karininkas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją