Amerikiečiai šeštadienį smogė regionui „iš anksto neįspėję Rusijos ar Turkijos“, nors abi šios šalys Idlibe yra dislokavusios savo karių, pareiškė Rusijos kariuomenė.

Ataka nulėmė „daug nuostolių ir sugriovimų“, pareiškime nurodė Rusijos gynybos ministerija, kuri apkaltino Vašingtoną „pakenkus ugnies nutraukimui Idlibo deeskalacijos zonoje“.

Per ataką, kurios metu buvo taikytasi į su „al Qaeda“ siejamos grupuotės vadeivas Sirijoje, žuvo mažiausiai 40 džihadistų, pranešė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi, Sirijos karą stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Savo ruožtu per režimo vykdytą bombardavimą Sirijos šiaurės vakarinėje Idlibo provincijoje šeštadienį žuvo civilis, nors vos prieš kelias valandas šiame rajone prasidėjo Rusijos remiamos paliaubos, nurodė SOHR.

Sirijos vyriausybės antskrydžiai prieš džihadistų kontroliuojamą Idlibą buvo sustabdyti anksčiau šeštadienį, režimui po keturis mėnesius vykdyto ir daugiau nei 950 civilių gyvybių nusinešusio aktyvaus bombardavimo sutikus su Maskvos remiamomis paliaubomis.

Šeštadieninės paliaubos yra jau antras toks susitarimas tarp Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimo ir džihadistų nuo rugpjūčio 1 dienos.

Idlibo regione yra apie 3 mln. žmonių; beveik pusę jų sudaro atvykusieji iš kitų Sirijos rajonų.