Tokią informaciją suteikia Gazeta.ru. Remiantis Rusijos gynybos ministerijos gautu atsakymu, minėtieji asmenys iš tikrųjų atliko karinę tarnybą Rusijoje, tačiau kovoti į Ukrainą esą atvyko jau po atleidimo iš pareigų.

Tai pirmasis dokumentinis jų karinio statuso įrodymas, gautas iš karinės institucijos. Kaip tvirtina sulaikytųjų advokatai, Rusijos gynybos ministerija kol kas neatsakė nė į vieną Ukrainos pateiktą užklausą.

Raštiškame Rusijos gynybos ministerijos atsakyme teigiama, kad Ukrainoje sulaikytieji A. Aleksandrovas ir J. Jerofejevas iš tikrųjų atliko karinę tarnybą Rusijos kariuomenėje. Nepaisant to, „įvykiai, tiesiogiai susiję su jų išvykimu iš Rusijos Federacijos teritorijos ir atvykimu į Ukrainos teritoriją, įvyko po to, kai minėtieji asmenys iš karinės tarnybos buvo atleisti, ir su ja neturi nieko bendro“.

Rusijos gynybos ministerijos dokumentas

Seržantas A. Aleksandrovas ir jo vadas kapitonas J. Jerofejevas Ukrainos karių buvo sulaikyti netoliese Sčastios miestelio Luhansko srityje gegužės 16 dieną. Skelbiama, kad per susišaudymą jie buvo sužeisti. Per susirėmimą su jais žuvo Ukrainos pajėgų karys Vadimas Pugačiovas.

Per apklausą sulaikytieji rusai sakė, kad jie yra karinę tarnybą atliekantys Rusijos Federacijos kariai ir tarnauja Rusijos specialiosiose pajėgose. Rusų apklausos vaizdo įraše, kurį paskelbė Ukrainos pajėgos, A. Aleksandrovas ir J. Jerofejevas teigia, kad į Ukrainą atvyko 2015 metų kovo 26 dieną kartu su batalionu, sudarytu iš 220 žmonių.