Prieš dieną Maskva pranešė, kad į Sirijos režimo kontroliuojamą Tartuso uostą, kuriame veikia Rusijos karinių jūrų pajėgų bazė, išsiuntė savo modernią oro erdvės gynybos sistemą S-300.

Dvi „Buyan“ klasės karinės korvetės – „Zelenyy Dol“ ir „Serpukhov“– sugrįžo į Viduržemio jūrą, kurioje anksčiau buvo dislokuotos prie Sirijos krantų ir iš ten rugpjūčio 19 dieną raketomis apšaudė taikinius karo draskomoje šalyje.

Rusijos Juodosios jūros laivyno atstovas rusų naujienų agentūroms sakė, kad šie laivai antradienį paliko savo uostą Kryme, atliekant Maskvos karo laivyno pajėgų „planuotą rotaciją“ regione.

Praėjusį mėnesį Rusija pažadėjo į Viduržemio jūros rytinį regioną išsiųsti savo vienintelį lėktuvnešį, pastiprindama Siriją bombarduojančias savo aviacijos pajėgas.

Apie pajėgų stiprinimą pranešama tokiu metu, kai Jungtinės Valstijos paskelbė įšaldančios derybas, kuriomis siekta kartu su Rusija išspręsti jau ilgiau kaip penkerius metus besitęsiantį konfliktą Sirijoje.

JAV kaltina Maskvą, kad ši palaiko Sirijos lyderio Basharo al Assado pajėgų vykdomą Alepo gyvenamųjų rajonų puolimą ir jos pajėgos bombarduoja opozicijos kontroliuojamus rytinius antro pagal dydį šalies miesto rajonus.