Toks „politinis žaidimas“ turėtų „rimtų geopolitinių padarinių visai Europai“, rusų TV stočiai „LifeNews“ pareiškė Rusijos ambasadorius kariniame aljanse Aleksandras Gruško.

Jis pabrėžė tikįs, kad pareigūnai Briuselyje ir kitose Europos sostinėse suvokia išplėstos NATO ir su tuo susijusių „katastrofiškų padarinių pavojų“.

Kartu A. Gruško pareiškė, kad NATO naudojasi krize Ukrainoje, kad prieš Vakarų šalis pateisintų savo pačios egzistavimą. Ši organizacija be priešininkų esą jaučiasi nekomfortiškai.

Aljansas naudojasi Ukrainos krize, kad grįžtų prie savo ištakų ir pademonstruotų Vakarų Europos šalims, jog vis dar yra paklausus ir sprendžia saugumo problemas, kalbėjo diplomatas.

DELFI primena, kad birželio pradžioje A. Gruško kalbėjo ir apie Baltijos valstybes.

Raginimai stiprinti NATO pajėgas Baltijos šalyse yra tiesioginis kėsinimasis į NATO ir Rusijos pamatinį aktą, pareiškė nuolatinis Rusijos atstovas prie NATO Aleksandras Gruško, kalbėdamas apie Lietuvos, Latvijos ir Estijos valdžios pareigūnų kreipimąsi į NATO karinę vadovybę dėl Aljanso pajėgų dalyvavimo Baltijos šalyse didinimo.

„Šis kreipimasis, kaip ir vieši Baltijos šalių ir Lenkijos valstybės veikėjų raginimai pastoviai dislokuoti JAV pajėgas šiame regione, yra, neperdedant, tiesioginė ir nieko nepridengta ataka prieš esminius 1997 metų Rusijos ir NATO pamatinio akto principus, kurie yra neatskiriama saugumo sistemos Europoje dalis“, – tuomet kalbėjo A. Gruško.

„Padėtis yra labai rimta. Manau, kad Europoje turėtų suprasti, kaip toli gali nuvesti karinių raumenų demonstravimas, taip pat ir minėtų šalių „iniciatyvų“ realizavimas, kai jos mėgina pelnyti abejotinų bonusų iš jų pačių paskelbto „pafrontės valstybių“ statuso“, – nurodė Rusijos atstovas.