Ministras pirmininkas Michailas Mišustinas iš anksto informavo apie šį sprendimą kolegas Baltarusijoje, Azerbaidžane, Armėnijoje, Kazachstane, Kirgizijoje, Tadžikijoje ir Uzbekijoje, pranešė vyriausybės spaudos tarnyba.

Savo ruožtu federalinė oro transporto agentūra („Rosaviacija“) apie laikiną draudimą informavo skrydžių bendroves.

Rusija pabrėžia, kad ši priemonė įvedama vadovaujantis šalies įstatymais ir Rusijos Federacijos įgyvendinamų tarptautinių susitarimų nuostatomis, atsižvelgiant į Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) rekomendacijas, yra moksliškai pagrįsta ir laikina.

Visgi šis Maskvos sprendimas išprovokavo Minsko nepasitenkinimą, šalys apsikeitė aštriais pareiškimais.

Rusijos vyriausybės atstovai patikslino, kad suvaržymai nebus taikomi užsienio valstybių diplomatinių atstovybių ir konsulinių įstaigų, tarptautinių organizacijų ir jų atstovybių, taip pat kitų Rusijos Federacijos teritorijoje veikiančių užsienio valstybių oficialių atstovybių darbuotojams ir jų šeimų nariams.

Be to, draudimas įvažiuoti į šalį nebus taikomas tarptautinio susisiekimo automobilių vairuotojams, oro, jūrų, ir upių transporto įguloms, tarptautinio susisiekimo geležinkeliais traukinių bei lokomotyvų brigadoms, oficialių delegacijų nariams ir asmenims, turintiems diplomatines, tarnybines vizas, taip pat paprastas vizas, išduotas mirus artimajam.

Ši priemonė taip pat nebus taikoma asmenims, nuolat gyvenantiems Rusijoje, ir asmenims, vykstantiems tranzitu per sienos kirtimo punktus oro uostuose.

Remiantis oficialiais duomenimis, Rusijoje nustatyta daugiau kaip 100 užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų.

Maskvos meras Sergejus Sobianinas pirmadienį pareiškė, kad Rusijos sostinėje iki balandžio 10-osios draudžiami visi masiniai renginiai atvirose erdvėse, taip pat renginiai uždarose patalpose su daugiau kaip 50 žmonių.

Be to, nuo kovo 21 dienos iki balandžio 12-osios Maskvoje neveiks mokyklos, sporto mokyklos ir papildomo ugdymo įstaigos.