„Pasiuntėme ten ne vien naikintuvų, šturmo lėktuvų ir atakos sraigtasparnių, bet ir priešlėktuvinių raketų sistemų“, – V.Bondarevas sakė dienraščiui „Komsomolskaja pravda“.

Pasak jo, Rusija nusprendė pasiųsti raketų kompleksų į Siriją, nes „mes atsižvelgėme į bet kokią tikėtiną grėsmę“.

„Gali susiklostyti įvairių aplinkybių dėl nenugalimos jėgos. Įsivaizduokime, kad karinis lėktuvas pagrobiamas, išgabenamas į kaimyninę šalį ir surengia prieš mus nukreiptą antskrydį. Turime būti tam pasiruošę“, – aiškino V.Bondarevas.

Jis pridūrė, kad Rusija yra dislokavusi Sirijoje „daugiau negu 50 lėktuvų ir sraigtasparnių“ – „tiksliai tiek, kiek mums reikia. Šiuo metu daugiau mums nereikia.“

Oro pajėgų vadas, komentuodamas vieną spalį įvykusį incidentą, sakė, kad Rusijos karo lėktuvas įsibrovė į Turkijos oro erdvę, nes skrido palei sieną tankiuose debesys, o „įranga parodė, kad kažkokios antžeminės priešlėktuvinės gynybos sistemos mėgina nusitaikyti į lėktuvą“.

„Dėl to pilotas turėjo atlikti manevrą, kad išvengtų raketų. Taigi, ji šiek tiek įskrido į Turkijos oro erdvę. Mes tai sąžiningai pripažinome“, – sakė V.Bondarevas.

NATO pareiškė, kad tas incidentas yra rimtas pažeidimas.