Maskva taip pat turi kasetinės amunicijos, kuri yra net veiksmingesnė, Maskvoje pareiškė gynybos ministras Sergejus Šoigu. Jo šalis esą kol kas jos nenaudojo, tačiau jei Ukraina gaus kasetinių sprogmenų, Maskva bus priversta imtis „analogiškų priemonių“. JAV praėjusią savaitę paskelbė, kad perduos Ukraina kasetinės amunicijos.

S. Šoigu atkreipė dėmesį į tai, kad nei JAV, nei Ukraina, nei Rusija nėra prisijungusios prie tarptautinės sutarties, draudžiančios kasetinę amuniciją. Jų naudojimas pratęs karą, pažymėjo ministras.

Anot jo, Rusijos ginkluotosios pajėgos šiuo metu imasi papildomų priemonių, kad apsisaugotų nuo kasetinių sprogmenų. Remiantis ministerijos paskelbtu vaizdo įrašu, S. Šoigu apsilankė vienoje ginkluotės įmonėje. Čia jis pareiškė, kad rusų karių aprūpinimas ginklais ir amunicija išaugo daug kartų.

S. Šoigu kartu paprieštaravo Vakarų ekspertų analizei ir teiginiams iš Kyjivo apie laimėjimus Ukrainai vykdant kontrpuolimą. Ukraina, anot jo, jokiame fronto ruože kol kas nepasiekė savo tikslų. Kyjivas tuo tarpu pastaruoju metu skelbė apie didesnius teritorinius laimėjimus. Maskvos nuostolius patvirtino ir vadinamieji rusų karo korespondentai.

S. Šoigu tikino, kad ukrainiečių puolimas ne tik daugelyje vietų atremtas; rusų pajėgos esą Luhansko srityje per kontrpuolimą net pasistūmėjo į priekį.

Rusijos samdinių grupuotės „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas ne kartą kaltino S. Šoigu „melu“. Ministras dar kartą pareiškė, kad buvo sunaikinta daug vakarietiškos karinės technikos, įskaitant 17 „Leopard“ tankų. Nepriklausomai to patikrinti nėra galimybės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)